Υπηρεσίες Προσώπου

Βαθύς Καθαρισμός

ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας αποτελεί τη βασική αρχή φροντίδας του προσώπου.

Εφαρμόζεται με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε την υπερβολική έκκριση σμήγματος και τις συνέπειες του, όπως έντονη λιπαρότητα, θαμπή επιδερμίδα, φραγή πόρων (μαύρα στίγματα, φαγέσωρες…), ακμή.
Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα έχουμε μια τέλεια, καθαρή επιδερμίδα, η οποία μπορεί να απορροφήσει όλα τα δραστικά συστατικά που θα της προσφέρουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ένας ολοκληρωμένος βαθύς καθαρισμός, πραγματοποιείται συνήθως 3-4 φορές το χρόνο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το αποτέλεσμα διατηρείται με την σωστή καθημερινή φροντίδα στο σπίτι. 


Στάδια θεραπείας:

 1. Λήψη ιστορικού
 2. Μελέτη δέρματος στο φακό
 3. Μέτρηση υγρασίας
 4. Καθαρισμός επιδερμίδας από ρύπους και μακιγιάζ με κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα 
 5. Peeling: απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, γίνεται καλύτερη εξαγωγή σμήγματος και επιτυγχάνουμε καλύτερη διείσδυση των προϊόντων. 
 6. Εφαρμογή κερατολυτικών προϊόντων. 
 7. Εφαρμογή vapeur (ατμός).
 8. Εξαγωγή σμήγματος. Διάνοιξη των πόρων και απομάκρυνση του σμήγματος.
 9. Αποθεραπεία με υψίσυχνα ρεύματα. Αντισηψία, αντιμικροβιακή προστασία και ενίσχυση της άμυνας του δέρματος.
 10. Τοποθέτηση προϊόντων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε δέρματος.
 11. Τοποθέτηση αντηλιακής προστασίας.

Τι ισχύει και τι όχι:

• «Ο καθαρισμός αφήνει στο δέρμα δυσάρεστες κοκκινίλες και σημάδια».
Ο καθαρισμός αφήνει το δέρμα λείο και καθαρό. Μια υπεραιμία που δημιουργείται, θεωρείται εντελώς φυσιολογική μετά την διάνοιξη και υποχωρεί μέσα στο πρώτο 24ωρο χωρίς να αφήνει μόνιμα σημάδια!

• «Ο βαθύς καθαρισμός ανοίγει τους πόρους».
Ο καθαρισμός δε ανοίγει τους πόρους γιατί αν και βαθύς δεν είναι εν τω βάθει. Οι πόροι διαστέλλονται από δερματική προδιάθεση και από την μακροχρόνια παραμονή του σμήγματος σε αυτούς.

• «Ο καθαρισμός είναι επίπονη διαδικασία».
Είναι φυσικό η πίεση του δέρματος κατά την εξαγωγή του σμήγματος να δημιουργεί μια ενόχληση χωρίς να φτάνει σε υπερβολικό βαθμό. 

• «Δεν επιτρέπεται να πραγματοποιείται καθαρισμός τόσο σε άνδρες, όσο και σε νεαρά άτομα ».
Είναι μία φροντίδα που απευθύνεται εξίσου σε γυναίκες και άνδρες, διότι η σκόνη, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ιδρώτας και η έκκριση σμήγματος φράζουν τους πόρους και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει και στα δύο φύλα.

Το πότε θα ξεκινήσει ο έφηβος ή η έφηβη τον καθαρισμό, εξαρτάται από την ποιότητα της επιδερμίδας και το πόσο έντονη είναι η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων του.
Οπότε ο καθαρισμός όχι απλά επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται, προκειμένου να αποφευχθεί το φράξιμο των πόρων, οι μικρομολύνσεις και οι βλάβες ακμής.